David Cameron va vizita luni zonele afectate de inundatii din nordul Angliei, in conditiile in care locuitorii se lupta in continuare cu apele, iar aproape 30 de avertizari de inundatii severe sunt in continuare in vigoare, relateaza BBC News Online.

Trupe suplimentare au fost mobilizate pentru a ajuta echipele de interventie in fata inundatiilor "fara precedent" din regiunile Yorkshire, Lancashire si Greater Manchester. Guvernul anuntase duminica mobilizarea a 200 de soldati suplimentari in zonele afectate, pe langa cei 300 care deja erau pe teren. Alti 1.000 de militari sunt pregatiti sa intervina in care in care situatia se va agrava.

Agentia pentru Mediu are in vigoare peste 180 de avertizari si alerte de inundatii pentru Anglia si Tara Galilor si, desi luni va ploua mai putin decat in weekend, alte ploi sunt prognozate pentru mijlocul saptamanii.

In cadrul vizitelor pe care le va face in zonele inundate, premierul David Cameron va fi intrebat probabil despre fonduri guvernamentale pentru apararea impotriva inundatiilor.

Cameron a afirmat deja ca "nivelul raurilor plus nivelul ploilor a creat un efect fara precedent si, astfel, inundatii foarte grave".

In multe zone s-au inregistrat niveluri-record ale raurilor in ultimele 24 de ore, inclusiv raul Aire din Leeds si raurile Calder si Ribble, care au afectat zone precum Whalley, Hebden Bridge si Ribchester. Autoritatile din orasul York au anuntat ca aproximativ 500 de proprietati au fost afectate direct de inundatii, iar un al doilea centru de gazduire a fost deschis pentru locuitori.

Pe langa soldati si echipele serviciilor de urgenta, aproximativ 200 de salvamontisti voluntari din Tara Galilor, Cornwall si Lake District ofera ajutor in oras. Leeds a fost de asemenea grav afectat, cu 1.000 de case inundate.

Compania de electricitate North West a anuntat ca a reconectat la retea 23.000 de locuinte incepand de sambata si depune eforturi pentru a reconecta alte 3.000 de proprietati.

Guvernul a precizat ca va fi disponibila asistenta financiara de urgenta pentru locuintele si firmele afectate din Yorkshire si Lancashire. Acestea vor avea acces la pachetul de sprijin anuntat la inceputul lunii pentru persoanele afectate de furtuna Desmond din Cumbria.

Citeste si:
Marea Britanie ar putea deveni mai săracă decât România. Analiza...
Marea Britanie ar putea...

Ministrul Transporturilor, Patrick McLoughlin, a declarat ca infrastructura afectata de inundatii, inclusiv autostrada A591 din Lake District, va fi reparata cu ajutorul fondurilor de urgenta de la Guvern, in valoare de 54,4 milioane de euro.

Meteorologii au emis pentru miercuri alerte cod galben de ploi cu risc de inundatii in zone din nordul Angliei, Tara Galilor si Irlanda de Nord. Alerte de ploi, dar fara risc de inundatii, sunt in vigoare pentru miercuri in Scotia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.