Atacurile aeriene ale Rusiei si coalitiei conduse de Statele Unite au esuat in a slabi Statul Islamic (SI), se arata intr-un mesaj audio atribuit lui Abu Bakr al-Baghdadi, liderul gruparii jihadiste, relateaza Reuters in pagina electronica.

"Sa fiti convinsi ca Allah le va da victoria celor care-l venereaza si primiti vestea buna ca statul nostru este infloritor. Cu cat este mai intens razboiul impotriva lui, cu atat mai pur si mai puternic devine", afirma vocea inregistrata, atribuita lui Abu Bakr al-Baghdadi.

Autenticitatea mesajului, postat sambata pe conturi de Twitter pe care au fost publicate declaratii SI in trecut, nu a putut sa fie verificata, precizeaza Reuters.

In mesaj sunt criticate dur eforturile Arabiei Saudite de a crea o coalitie de tari musulmane care sa lupte impotriva gruparii. "Daca ar fi fost o coalitie islamica, s-ar fi declarat libera de stapanii ei evrei si cruciati si si-ar fi stabilit drept scop uciderea evreilor si eliberarea Palestinei", se arata in inregistrare.

Gruparea islamista sunnita, care detine controlul asupra unor portiuni vaste din Irak si Siria, este vizata in ultimele saptamani de o intensificare a presiunilor militare. O alianta kurdo-araba, sustinuta de avioane de razboi ale coalitiei conduse de catre Statele Unite, a anuntat ca a recucerit sambata de la Statul Islamic un baraj sirian, intrerupand astfel una dintre principalele rute de aprovizionare a jihadistilor care traverseaza fluviul Eufrat.

In Irak, trupe guvernamentale inaintau sambata catre centrul ultimului cartier din orasul Ramadi aflat sub controlul Statului Islamic.

Ultimul mesaj public atribuit lui al-Baghdadi - despre care s-a spus in mai multe randuri ca ar fi fost ranit sau ucis in confruntari armate - a fost postat in mai.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.