Retelele de traficanti de persoane care au contribuit la venirea a peste un milion de extracomunitari in Uniunea Europeana in 2015 au avut profituri de cel putin un miliard de dolari (910 milioane de euro), anunta Organizatia Internationala pentru Migratie (OIM).

Peste un milion de imigranti au patruns in spatiul Uniunii Europene in cursul anului 2015, a comunicat marti Organizatia Internationala pentru Migratie.

Traficantii de persoane au obtinut un profit de cel putin un miliard de dolari (910 milioane de euro), a declarat William Lacy Swing, directorul OIM.

"Traficantii primesc intre 2.000 si 6.000 de dolari (1.800-5.500 de euro), in functie de cati membri ai unei familii transporta si in functie de reteaua din care fac parte", a explicat Swing, potrivit site-ului agentiei Reuters. Conform estimarilor Organizatiei Internationale pentru Migratie, traficantii care aduc imigranti in Europa au avut profituri de peste 10 miliarde de dolari (9,1 miliarde de euro) in ultimii 15 ani.

"In mod categoric, sunt platiti foarte bine pentru servicii...", a spus William Swing.

Potrivit estimarilor OIM, 1.005.504 extracomunitari au intrat in Uniunea Europeana in 2015, trecand frontierele Greciei, Bulgariei, Italiei, Spaniei, Maltei si Republicii Cipru. Aproximativ 450.000 de imigranti provin din Siria, iar 186.000 din Afganistan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.