Forte armate irakiene au luat marti cu asalt centrul orasului Ramadi, cu scopul de a-i disloca pe militantii din cadrul gruparii Statul Islamic (SI) care au cucerit localitatea in mai, a declarat Sabah al-Numani, un purtator de cuvant al fortelor antiteroriste, pentru Reuters.

Operatiunea de recucerire a orasului Ramadi, situat la aproximativ 100 de kilometri vest de capitala Bagdad, a fost lansata la inceputul lunii trecute, in urma unor eforturi de luni de zile de a intrerupe liniile de aprovizionare catre oras, a carui cucerire de catre Statul Islamic a reprezentat o infrangere majora a slabului Guvern irakian central.

"Fortele noastre avanseaza catre complexul guvernamental din centrul Ramadi", a declarat al-Numani. "Confruntari armate au loc in cartiere din jurul complexului, cu sustinerea fortelor aeriene", a precizat el.

Intre 250 si 300 de militanti din cadrul Statului Islamic sunt baricadati in centrul Ramadi, capitala provinciei Anbar (vest), estimeaza serviciile irakiene de informatii.

O recucerire a orasului ar ridica moralul fortelor irakiene in domeniul securitatii, afectat puternic dupa ce Statul Islamic a cucerit anul trecut aproximativ o treime din Irak - un important producator de petrol care face parte din OPEC si un aliat al Statelor Unite, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.