Peste 130 de incendii de vegetatie afectau duminica Asturia, in nord-vestul Spaniei, unde o masa de aer neobisnuit de calda si uscata a ingreunat sambata interventia pompierilor, iar aceste incendii au condus la inchiderea temporara a unor drumuri si unei linii feroviare, relateaza Euronews.

Incendii de vegetatie au fost raportate atat in Asturia, dar si in Tara Bascilor (nord), Cantabria (nord), Galicia (nord-vest) si Navarra (nord), potrivit postului paneuropean.

Ele au scazut in intensitate duminica, in urma interventiei a aproximativ 230 de pompieri mobilizati, dar si a ploii in anumite zone afectate, au anuntat serviciile de interventie intr-un comunicat.

Aproximativ 50 de militari au fost trimisi la interventii sambata, iar altii duminica. O ancheta a fost deschisa pentru a stabili originea acestor incendii, care nu s-au soldat cu victime, scrie MEDIAFAX.

Incendiile afecteaza in principal partea de nord-vest a Asturiei, in zona El Franco, "unde un incendiu s-a extins pe un front de zece kilometri", potrivit unei purtatoare de cuvant a serviciilor de interventie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.