Secretarul General al ONU, Ban Ki-moon, a precizat, joi, ca isi doreste consolidarea parteneriatului dintre Romania si ONU, adaugand ca face un apel la partea romana sa fie solidara in solutionarea conflictelor din Orientul Mijlociu si Africa si sa contribuie la combaterea extremismului violent.

Secretarul General al ONU, Ban Ki-moon, a transmis joi un mesaj de felicitare, cu ocazia aniversarii a 60 de ani de la aderarea Romaniei la Organizatia Natiunilor Unite, informeaza Administratia Prezidentiala, printr-un comunicat de presa.

Potrivit sursei citate, el a apreciat eforturile deosebite depuse de Romania pentru construirea de institutii transparente si transformarea sa dintr-o tara beneficiara de asistenta intr-un donator, ceea ce poate reprezenta un exemplu care sa inspire si alte state aflate in procese de tranzitie.

"Secretarul General al ONU a subliniat ca isi doreste consolidarea parteneriatului dintre Romania si Organizatia Natiunilor Unite si ca va conta pe faptul ca Romania va ajuta la implementarea Agendei de Dezvoltare Durabila - 2030, cat si la punerea in practica a Acordului de la Paris privind schimbarile climatice. Nu in ultimul rand, Ban Ki-moon a facut un apel la Romania pentru a fi solidara cu Natiunile Unite in actiunile de rezolvare a conflictelor din Orientul Mijlociu si Africa si sa contribuie la combaterea extremismului violent", se arata in comunicat.

De asemenea, Ban Ki-moon i-a multumit presedintelui Klaus Iohannis pentru interventia sustinuta in cadrul Adunarii Generale a ONU de la New York, prin care seful statului a reafirmat sprijinul neconditionat al statului roman pentru Organizatia Natiunilor Unite.

Secretarul General al ONU a evidentiat contributia Romaniei la diverse initiative ale Natiunilor Unite, printre care controlul armamentului, dezarmarea si promovarea democratiei, apreciind si contributia partii romane la misiunile de mentinere a pacii din Afganistan si Haiti, Mali, Republica Centrafricana si Republica Democrata Congo.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.