Autoritatile italiene au luat masuri speciale in zona metropolitana Milano, din cauza nivelului mare al poluarii care dureaza de 25 de zile, Primaria milaneza interzicand circulatia vehiculelor cu motoare diesel euro 3, informeaza site-ul cotidianului Corriere della Sera.

Poluarea a atins cote alarmante in zona metropolitana Milano (nordul Italiei), fiind peste limitele maxime admise de 25 de zile consecutive. Autoritatile au stabilit ca este vorba de cea mai grava situatie inregistrata in nordul Italiei in ultimii patru ani.

"Situatia se va schimba abia dupa Craciun, spre sfarsitul lunii. Temperaturile au crescut in ultima vreme, fiind la nivelul de 7 grade Celsius. Deocamdata, nu exista sanse de ploaie sau de ninsoare", a explicat Pamela Turchiariolo, de la Institutul Meteorologic situat in zona Domului din Milano.

In acest context, Primaria orasului Milano a luat masuri speciale pentru diminuarea smogului. Pentru a stimula locuitorii sa utilizeze mai mult transportul in comun, biletele pentru o calatorie vor fi valabile o zi, iar copiii insotiti de un adult care au pana in 14 ani vor circula gratuit.

In plus, Primaria orasului Milano si suburbiile milaneze au decis interzicerea temporara a circulatiei vehiculelor dotate cu motoare diesel euro 3 fara filtre de particule.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.