Ankara afirma ca nu va plati nicio compensatie Moscovei pentru bombardierul rus doborat luna trecuta de fortele aeriene turce in apropiere de frontiera dintre Turcia si Siria, scriu ziarele turce Daily Sabah and Hurriyet, citate de Radio Free Europe-Radio Liberty.

Aceasta pozitie a Ankarei a fost reiterata de catre Tanju Bilgic, un purtator de cuvant al Ministerului turc de Externe, imediat dupa ce Aleksei Meskov, un adjunct al ministrului rus de Externe a indemnat Turcia sa plateasca despagubiri pentru avionul rusesc de razboi pe care l-a doborat. Fortele aeriene turcesti au doborat bombardierul rusesc pe 24 noiembrie, afirmand ca a patruns in spatiul aerian turc dinspre Siria, ignorand o serie de avertismente.

Unul dintre cei doi piloti de la bordul bombardierului a fost ucis in acest incident.

Moscova insista ca avionul de razboi nu a iesit deloc din spatiul aerian sirian si a impus Ankarei o serie de sanctiuni economice, ca masuri de retorsiune.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.