Rusia suspenda zona de liber-schimb cu Ucraina de la 1 ianuarie 2016, data la care intra in vigoare acordul de asociere comerciala dintre Kiev si Uniunea Europeana, potrivit unui decret semnat miercuri de presedintele rus, Vladimir Putin, informeaza publicatia Le Figaro.

Potrivit decretului semnat de Putin, aceasta decizie de suspendare a zonei de liber-schimb cu Ucraina a fost luata ca urmare "a circumstantelor care pot aduce atingere intereselor si securitatii economice a Rusiei".

Rusia sustine ca acordul de liber-schimb dintre Kiev si Bruxelles implica riscul "inundarii" pietei sale de desfacere cu produse europene, in cazul in care nu ia masurile necesare protectiei comerciale.

La jumatatea lunii noiembrie, Comisia Europeana a anuntat Ucraina ca din data de 1 ianuarie 2016 intra in vigoare a doua parte a Acordului de asociere comerciala, ce are in vedere crearea si lansarea unei zone de liber-schimb intre Ucraina si Uniunea Europeana. Acordul nu are in vedere doar dezvoltarea relatiilor economice, ci si realizarea si implementarea reformelor in domeniul economic si in alte sfere in Ucraina.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.