Operatiunea militara rusa in Siria va continua pana incepe procesul politic, a anuntat Putin joi, in conferinta de presa televizata, adaugand ca, atunci cand sirienii vor decide ca a venit vremea incetarii luptei si lansarii negocierilor, Moscova isi va inceta operatiunile, relateaza AP online.

"Nu vrem sa fim noi mai sirieni ca sirienii", a subliniat el.

Putin a spus ca nu este sigur daca Rusia are sau nevoie de o baza permanenta in Siria.

Armamentul rus - precum rachete de croaziera lansate de pe mare si din aer - ofera Moscovei suficienta putere de foc sa loveasca un inamic, a declarat liderul de la Kremlin, apreciind ca s-ar putea sa nu fie necesara o baza rusa permanenta in Siria. El si-a reiterat ideea ca poporul sirian este cel care este necesar sa stabileasca cine conduce tara.

Putin, care s-a intalnit cu secretarul de Stat american John Kerry saptamana aceasta, a declarat ca Moscova sustine un proiect american de rezolutie a Consiliului de Securitate al ONU pe tema crizei din Siria. El este de parere ca Siria are nevoie de o noua Constitutie si sa organizeze alegeri, in care sirienii sa-si stabileasca singuri conducerea.

Moscova crede ca o solutie politica este singura cale de a pune capat crizei din Siria, a subliniat seful statului rus. Putin a mai declarat ca Rusia si Statele Unite au convenit ca este necesar sa asigure lucrari in vederea redactarii unei noi constitutii si in vederea crearii unor mecanisme de control in viitoarele alegeri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.