O racheta de croaziera ruseasca a deviat in timpul unui test, aterizand pe o cladire de apartamente din nord-vestul Rusiei, fara a face victime, a anuntat marti Ministerul rus al Apararii, citat de Radio Free Europe/Radio Liberty in pagina electronica.

Racheta "a deviat de la traiectorie" si a cazut in apropierea orasului Nionoksa, situat la aproximativ 1.000 de kilometri nord de Moscova, pe litoralul Marii Albe, in regiunea Arhanghelsk, a precizat ministerul.

Incidentul nu s-a soldat cu victime, potrivit ministerului, dar agentiile de presa AFP si Tass au precizat ca racheta a lovit o cladire rezidentiala, avariind acoperisul si cateva apartamente si declansand un incendiu.

Ministerul rus al Apararii a afirmat ca racheta a deviat de la traiectorie in timpul unui test efectuat de NPO Masinostroienie, unul dintre principalii producatori de rachete din Rusia. Compania nu a facut comentarii pentru moment despre testul esuat, scrie MEDIAFAX.

Ministerul Apararii a precizat ca investigheaza pentru a determina motivele esecului testului.

O racheta experimentala sol-aer s-a prabusit in aprilie dupa lansare, tot in regiunea Arhanghelsk.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.