Rusia a mobilizat o fregata si o nava a Pazei de Coasta pentru a intercepta o ambarcatiune comerciala sub pavilion turc care a incercat sa blocheze un convoi rus in nordul Marii Negre, in largul Crimeei.

O nava sub pavilion turc a incercat sa intre in fata unui convoi rus care transporta doua platforme petroliere ce vor fi mutate in largul coastelor Crimeei, anunta compania rusa Cernomorneftegaz, citata de postul tv Russia Today.

"Prin incalcarea regulilor de evitare a coliziunilor, o nava turca a intrat in fata convoiului rus si a incercat sa il blocheze", a transmis compania Cernomorneftegaz precizand ca echipajul turc nu raspundea solicitarilor de comunicare.

Flota rusa a Marii Negre a trimis o fregata echipata cu rachete. De asemenea, in zona a fost mobilizata si o nava a Pazei de Coasta. Incidentul s-a incheiat fara folosirea fortei, scrie MEDIAFAX.

"Dupa stabilirea contactului radio, la recomandarea Flotei militare ruse, nava turca a schimbat cursul si a permit trecerea convoiului. Distanta cea mai mica intre nave a fost de doua mile marine" (3,8 kilometri), a transmis Paza de Coasta rusa din Crimeea, citata de site-ul agentiei TASS.

Este al doilea incident maritim produs in ultimele 24 de ore intre Turcia si Rusia. Un distrugator rus a tras focuri de avertisment spre un pescador turc, duminica, in Marea Egee.

Relatiile dintre Rusia si Turcia s-au deteriorat dupa ce armata turca a doborat un bombardier rus, pe 24 noiembrie, la frontiera siriano-turca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.