Statele Unite au cerut Germaniei un ajutor militar suplimentar in lupta impotriva Statului Islamic (SI), scrie o revista germana in editia de sambata, la o saptamana dupa ce Bundestagul (Parlamentul german) a aprobat un plan privind participarea la campania din Siria, relateaza Reuters online.

Secretarul american al Apararii Ashton Carter a trimis o scrisoare in care solicita Berlinului o contributie mai mare, scrie Der Spiegel.

Actuala misiune germana include sase avioane de recunoastere de tip Tornado, o fregata pentru protectia portavionului francez Charles de Gaulle, o aeronava de realimentare cu carburant si pana la 1.200 de militari. Aceasta mobilizare constituie un raspuns direct la apelul presedintelui francez Francois Hollande, in urma atacurilor teroriste de la Paris, soldate cu 130 de morti. Germania nu intentioneaza sa efectueze atacuri aeriene in Siria.

Un purtator de cuvant al Ministerului german al Apararii a confirmat ca institutia a primit o scrisoare din partea Statelor Unite si a anuntat ca analizeaza solicitarile, fara sa ofere alte detalii. Germania a dat dovada, in ultimii doi ani, de o hotarare tot mai mare in a angaja trupe in misiuni in strainatate, scrie MEDIAFAX.

Ministrul german al Apararii Ursula von der Leyen a declarat saptamana trecuta ca Berlinul ar putea avea nevoie de forte suplimentare pentru a face fata acestui rol mai indraznet. Ea a anuntat un raport in acest sens, peste cateva luni, in urma unei analize a nivelului dotarii cu personal si organizarii fortelor combatante.

Peste 3.000 de militari germani sunt mobilizati in prezent in strainatate, iar misiunea din Siria va creste acest numar cu 1.200 de oameni.

Von der Leyen vrea, de asemenea, sa trimita alti 650 de militari in Mali, care sa ajute trupele franceze in campania impotriva militantilor islamisti din regiune. De asemenea, Germania a inceput, anul trecut, sa inarmeze kurzii irakieni care lupta impotriva Statului Islamic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.