Douazeci si una de persoane au murit in noaptea de sambata spre duminica in regiunea Voronej, in sud-vestul Rusiei, in incendiul cladirii de lemn a unui spital neuropsihiatric distrus de flacari, relateaza AFP in pagina electronica.

In total "19 cadavre au fost descoperite la locul incendiului, iar (alte) doua persoane au murit din cauza ranilor, la spital", a declarat pentru AFP o purtatoare de cuvant a filialei locale a Ministerului pentru Situatii de Urgenta.

Incendiul, care a izbucnit sambata, cu putin inainte de ora 21.00 GMT (23.00, ora Romaniei), a distrus, in cateva ore, cladirea de lemn a spitalului, in satul Alferovka, in care se aflau peste 70 de persoane in momentul izbucnirii sinistrului, potrivit ministerului.

Peste 440 de pompieri si salvatori, dar si aproximativ 80 de vehicule au fost trimise la fata locului. Incendiul a fost controlat catre ora 0.05 GMT (2.05, ora Romaniei).

Incendiul, care a devastat o suprafata de aproximativ 600 de metri patrati, s-a soldat de asemenea cu 20 de raniti, care au fost spitalizati. In total "51 de persoane au fost evacuate" si sunt nevatamate, subliniaza ministerul.

Mai multi pacienti refuzau sa paraseasca cladirea in flacari, deoarece luasera sedative si somnifere inainte de culcare si nu isi dadeau seama de pericol, potrivit postului rus de televiziune NTV, care a difuzat imagini cu spitalul cuprins de flacari si un fum gros.

"Oamenilor li s-a facut frica si s-au ascuns sub paturi atunci cand au vazut salvatorii", a declarat un martor pentru postul Zvezda. "A fost groaznic - fum, miros de ars si faptul ca stiam ca cei care au ramas inauntru erau deja morti", a adaugat el.

Cauzele incendiului erau necunoscute imediat, scrie MEDIAFAX.

Presa rusa scrie ca focul ar fi fost provocat de un scurt-circuit la instalatiile electrice vechi.

Numeroase persoane mor anual in incendii in Rusia, care are o infrastructura defectuoasa, datand din perioada sovietica, dar si masuri de securitate laxe. Institutiile medicale sunt deosebit de vulnerabile. In aprilie 2014, opt persoane au murit intr-un incendiu care a devastat un centru de dezintoxicare pentru toxicomani in Altai, in Siberia.

Citeste si:
Care este starea de sănătate a Mioarei Roman, după externarea din...
Care este starea de sănătate...

In septembrie 2013, 37 de pacienti au murit in incendiul unui spital psihiatric, in nord-vestul Rusiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.