Georgia a anuntat ca un elicopter rusesc i-a incalcat joi spatiul aerian, denuntand un incident care ameninta securitatea si stabilitatea in regiune, o acuzatie pe care Moscova a respins-o, relateaza Reuters in pagina electronica.

Ministerul georgian de Externe a anuntat joi intr-un comunicat postat pe site ca un elicopter rusesc de lupta, de tip Mi-8, a intrat in spatiul aerian georgian intr-o zona din apropierea regiunii georgiene rebele Osetia de Sud, scrie MEDIAFAX.

Elicopterul "a incalcat spatiul aerian aflat sub controlul Guvernului central si a survolat sediile unui consiliu local si politiei", a precizat ministerul.

Ministerul georgian de Externe a denuntat un incident "provocator si care reprezinta o amenintare la adresa securitatii si stabilitatii in regiune".

Un oficial de la Ministerul rus al Apararii a dezmintit ca vreun elicopter militar rus ar fi incalcat spatiul aerian al Georgiei. "Elicopterele militare ruse nu au au efectuat niciun zbor, in ultimele zile, in apropiere de frontiera georgiana", a declarat Igor Konasenkov de la Ministerul rus al Apararii, citat de RIA Novosti.

Osetia de Sud si Abhazia, cealalta regiune separatista georgiana, au fost recunoscute de Moscova ca state independente dupa Razboiul de cinci zile cu Georgia, in august 2008.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.