Cel putin 11 persoane au murit si peste 20 au fost ranite, intr-un atentat terorist la o moschee siita din Bagdad, revendicat de gruparea terorista Stat Islamic (SI), informeaza The Free Press Journal.

Atentatul a avut loc, miercuri, la intrarea unei moschei siite din cartierul Al-Obeidi, din estul capitalei irakiene, Bagdad. Potrivit unor surse din politie, un atacator si-a detonat vesta explozibila pe care o purta la intrarea in moschee.

Numarul deceselor este in crestere, precizeaza surse medicale irakiene.

Organizatia terorista sunnita Stat Islamic, ale carei atacuri vizeaza comunitatile siite, pe care le considera eretice, a revendicat atentatul de miercuri.

La finalul lunii noiembrie, un alt atentat al SI a vizat o moschee din sudul Bagdadului, soldat cu moartea cel putin sase persoane si ranirea a alte 19. Reteaua terorista controleaza multe zone de pe teritoriul irakian, in vestul si nordul Bagdadului, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.