Autoritatile din Beijing au ridicat codul rosu de smog pe care l-au instituit in urma cu doua zile, din cauza poluarii puternice, dupa ce cerul capitalei s-a degajat joi, relateaza DPA in pagina electronica.

Scolile si-au reluat activitatea, iar traficul rutier a revenit la normal de joi de la pranz, dupa sosirea in noaptea de miercuri spre joi a mult-asteptatului front de aer rece, care a disipat poluarea, scrie MEDIAFAX.

Indicele PM2,5, care masoara nivelul particulelor nocive fine suspendate in atmosfera, atingea 100 de micrograme pe metrul cub, care a scazut la acest nivel de 300 de migrograme pe metru cub, inregistrat in ultimele zile, dar care este in continuare de patru ori mai mare decat nivelul considerat sigur de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), de 25 de micrograme pe metrul cub.

Scolile au fost inchise dupa ce nivelul maxim al alertei a fost declarat marti - pentru prima data de la introducerea in 2013 a acestui sistem de coduri in patru culori -, iar traficul rutier a fost restrictionat. Activitatea unor uzine a fost, de asemenea, suspendata pe perioada alertei.

Restrictiile impuse au fost eficiente in atenuarea poluarii, potrivit agentiei China Noua. Controalele in trafic au fost deosebit de utile, insa mai sunt multe de facut in vederea reducerii poluarii rezultate din arderea carbunelui, afirma cercetatori citati de agentia oficiala.

Economia infloritoare a Chinei depinde in proportie de 64% de carbune ca principala sursa de energie. Beijingul a incercat sa impuna sisteme de protectie a mediului sau sa inchida cele mai mici si mai poluante dintre centralele pe carbune, potrivit Bloomberg.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.