Cine a fost desemnata "persoana anului 2015" de editorii revistei americane Time, potrivit bbc.com.

Angela Merkel, cancelarul Germaniei, a fost desemnata, miercuri, "persoana anului 2015" de editorii revistei americane Time. Motivandu-si alegerea, publicatia americana a mentionat rolul jucat de Angela Merkel in criza refugiatilor sirieni din Europa si in negocierile referitoare la datoria publica a Greciei. Jurnalistii americani au citat, de asemenea, atitudinea cancelarului german fata de interventia Rusiei in Ucraina.

"Doamna Merkel a asigurat in mod constant un leadership moral, intr-o lume care duce lipsa de asa ceva", a declarat Nancy Gibbs, managing-editor al revistei Time.

Potrivit site-ului agentiei de presa Reuters, Angela Merkel a ocupat primul loc pe lista scurta a finalistilor pentru aceasta distinctie, care i-a mai inclus pe politicianul american Donald Trump, clasat pe locul al treilea, dar si pe Abu Bakr al-Baghdadi, liderul Statului Islamic, clasat pe locul al doilea.

Revista americana desemneaza o personalitate a anului incepand din 1927.

In 2014, revista Time a decis sa acorde aceasta distinctie medicilor, infirmierelor, personalului medical, ONG-urilor si tuturor voluntarilor care s-au implicat in lupta contra virusului Ebola care a facut ravagii in Africa, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.