Cel putin opt persoane au fost ucise in cadrul ofensivei lansate de talibani marti seara, asupra aeroportului din orasul afgan Kandahar, au anuntat oficiali citati de AFP in pagina electronica.

"Opt persoane, printre care se afla civili si militari, au fost ucise", a declarat miercuri pentru AFP Samim Khpalwak, un purtator de cuvant al guvernatorului provinciei Kandahar, leaganul istoric al talibanilor. Un comandant al armatei in Kandahar, Dawood Shah Wafadar, a anuntat la randul sau un bilant de 18 morti.

Guvernul a dat asigurari miercuri ca mai multi atacatori, al caror numar nu a fost determinat, au fost ucisi. Potrivit locuitorilor insa, care au primit ordine sa ramana ascunsi in casele lor, schimburi de focuri si explozii au continuat miercuri dimineata.

Acest atac lansat asupra complexului aeroportuar, ce cuprinde, in afara de o zona civila, o baza comuna a armatei afgane si a trupelor NATO, coincide cu vizita la Islamabad a presedintelui Afganistanului, Ashraf Ghani. Aceasta vizita de nivel inalt, efectuata cu ocazia unei conferinte regionale, reprezinta o oportunitate de posibile progrese in vederea reluarii discutiilor intre Kabul si insurgenti.

Aeroportul din orasul Kandahar, al doilea oras in termeni demografici din Afganistan, situat in sudul tarii, a fost atacat, marti, de membri ai miscarii talibanilor. Qari Yousuf Ahmadi, un purtator de cuvant al miscarii talibane, anunta ca pe teritoriul aeroportului se afla un numar de atacatori kamikaze, care se lupta cu fortele de securitate afgane, scrie MEDIAFAX.

Recent, tot in Kandahar, doi atacatori kamikaze au atacat o sectie de politie din oras. Potrivit autoritatilor locale, peste 50 de persoane au fost ucise, iar alte zeci au fost ranite in confruntari intre factiuni rivale ale talibanilor produse in ultimele zile in districtul Shindand (vestul Afganistanului).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.