Parchetul din Paris a solicitat o pedeapsa de 18 ani de inchisoare in cazul lui Salim Benghalem, presupus membru al organizatiei Stat Islamic (ISIS), judecat in absenta sa, pentru rolul avut intr-o retea de recrutare si trimitere a militantilor islamisti in Siria in 2013.

Procurorii francezi au solicitat ca Salim Benghalem sa execute doua treimi din sentinta de 18 ani.

Comparandu-l cu Mohamed Merah, care a acomis un atac terorist in Toulouse si Montauban in martie 2012, soldat cu moartea a sapte persoane, procurorul francez Arnaud Faugere a atras atentia asupra faptului ca Benghalem constituie "o amenintare" pentru Franta, "un pericol maxim", amintind de inregistrarea video din februarie atribuita organizatiei teroriste Stat Islamic, in care Behghalem a amenintat "in mod clar" Franta, scrie MEDIAFAX.

Ca Mohamed Merah, Benghalem s-a radicalizat in inchisoare, dupa care a plecat in strainatate pentru a participa la activitatile gruparii teroriste Al-Qaida, inainte de a pleca in Siria.

Pedepse de la sase la zece ani au fost solicitate de procurorii francezi pentru inca sase presupusi membri ai acestei filiere, cazul fiind judecat pentru prima data dupa atentatele teroriste din Paris din noaptea de 13-14 noiembrie, soldate cu moartea a 130 de persoane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.