Vedeta americana a dezvaluit recent faptul ca a tinut un jurnal in timpul filmarilor de la primul lungmetraj din aceasta franciza, turnat in 1977, si ca intentioneaza sa scrie o carte pe baza acelui document.

"Aveam 19 ani atunci cand am facut primul film. Acel jurnal mi-a adus mult calm in interior. Am scris pe hartie acele experiente de viata", a declarat Carrie Fisher in emisiunea matinala de televiziune "Live! with Kelly and Michael", prezentata de Kelly Ripa si Michael Strahan.

Actrita americana reia rolul Printesei Leia in mult asteptatul "Star Wars: Trezirea Fortei/ Star Wars: Episode VII - The Force Awakens", noul film din seria "Razboiul stelelor", ce va avea premiera in Romania pe 18 decembrie, dar recunoaste faptul ca revenirea ei in aceasta serie cinematografica nu a fost lipsita de controverse. Recent, Carrie Fisher a dezvaluit pentru revista Good Housekeeping faptul ca a fost nevoita sa slabeasca 15,9 kilograme pentru a interpreta din nou acel rol.

"Producatorii nu au vrut sa angajeze toata persoana mea - ci doar trei sferturi din mine. Nimic nu se schimba in aceasta industrie, totul tine de felul in care arati. Lucrez intr-o industrie in care singurul lucru care conteaza sunt greutatea si aspectul fizic. E atat de aberant! Ar putea sa iti spuna la fel de bine: «Haide, intinereste!», pentru ca asa stau lucrurile in realitate", a adaugat vedeta americana.

Franciza "Razboiul stelelor" a devenit un veritabil fenomen cultural, iar personaje precum Luke Skywalker, Printesa Leia si Darth Vader si fraze precum "May the force be with you" ("Forta fie cu tine") au intrat in cultura populara mondiala.

Franciza "Star Wars", creata de George Lucas, a generat incasari de peste 4,4 miliarde de dolari in box office-ul mondial, dupa lansarea pe marile ecrane a primului film din serie, in anul 1977.