Aviatia militara israeliana a atacat un convoi militar sirian care transporta armament, raidul aerian avand loc intr-o zona muntoasa situata la circa 100 de kilometri nord-est de Damasc, afirma surse citate de site-ul israelian Ynetnews.com si de postul Al-Arabiya.

Bombardamentele atribuite Israelului au avut loc in Muntii Qalamoun, la aproximativ 100 de kilometri nord-est de Damasc, in apropierea frontierei Siriei cu Libanul. Potrivit unor surse militare citate de presa siriana, avioane militare israeliene au atacat un convoi al Brigazii 155 a armatei siriene. Bombardamentul ar fi vizat un transport de rachete Scud. Administratia Bashar al-Assad nu a comentat informatiile aparute in presa, scrie MEDIAFAX.

"Este vorba de un atac cu drone ce a vizat camioane cu armament care se indreptau spre Liban", au precizat oficiali sirieni citati de postul Al-Arabiya.

Ministrul israelian al Apararii, Moshe Yaalon, aflat in vizita oficiala in Statele Unite, a parut sa confirme atacul, fara insa a oferi detalii. El a precizat ca Israelul depune eforturi pentru blocarea activitatilor teroriste in zona Inaltimilor Golan: "Datorita fondurilor care vor fi disponibile dupa anularea sanctiunilor internationale contra Iranului, regimul de la Teheran va putea produce armament mai sofisticat si va furniza arme suplimentare organizatiilor teroriste. Iranul ofera armament organizatiilor islamiste Hezbollah, Hamas, Jihadul Islamic. Iranul colaboreaza permanent cu miscarea siita libaneza Hezbollah. Noi nu vom permite deschiderea unui nou front antiisraelian in regiunea Golan, astfel ca, atunci cand este necesar, actionam impotriva acestor intentii", a argumentat Moshe Yaalon.

Miscarea siita libaneza Hezbollah ofera sustinere Administratiei Bashar al-Assad. Siria se confrunta, incepand din martie 2011, cu revolte reprimate violent si cu un conflict militar intre serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, fortele opozitiei si grupuri teroriste, inclusiv organizatia sunnita Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Siria / Stat Islamic in Irak si Levant). Bilantul conflictului depaseste 250.000 de morti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.