Rusia extinde o baza aeriana in provincia Homs, in vestul Siriei, in care sa stationeze avioane de vanatoare, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, relateaza Radio Free Europe-Radio Liberty in pagina electronica.

Rusii adauga fortificatii si construiesc piste de aterizare la baza aeriana de la Shayrat, la aproximativ 40 de kilometri sud-vest de orasul Homs, ceea ce arata ca vor sa o foloseasca drept a doua baza aeriana in Siria, a anuntat joi organizatia nonguvernamentala cu sediul in Marea Britanie.

Aceste lucrari ar putea arata ca Moscova intentioneaza sa-si intensifice atacurile aeriene in centrul Siriei, o regiune aflata in mare parte sub controlul jihadistilor din cadrul gruparii Statul Islamic (SI), scrie MEDIAFAX.

Statele Unite cred ca Rusia muta echipamente la baza de la Shayrat, a declarat un oficial american, adaugand ca unele dintre aceste echipamente sunt deja operationale.

Rusia, care efectueaza atacuri aeriene in Siria incepand de la 30 sepembrie, foloseste in prezent baza aeriana guvernamentala Basel al-Assad, in provincia Latakia. Bombardiere de tip Su-24 si elicoptere pornesc zilnic in misiuni din aceasta baza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.