International1 Decembrie 201515:30

Lectura de un minut

Banca Mondiala a propus, luni, un plan pentru crearea unui fond economic global in valoare de 500 milioane de dolari constituit din taxele platite de statele dezvoltate in vederea reducerii emisiilor de gaze si combaterii modificarilor climatice, informeaza site-ul agentiei de presa Reuters.

Propunerea Bancii Mondiale a venit in contextul Conferintei pe tema schimbarilor climatice (COP21) deschisa oficial luni, in Paris, la care participa liderii a peste 190 de state din intreaga lume si care se va desfasura timp de 12 zile.

Germania, Norvegia, Suedia si Elvetia au pledat initial pentru un buget de 250 de milioane de dolari pentru a implementa un sistem pentru reducerea gazelor din stratul de ozon (TCAF) pentru anul viitor, insa Banca Mondiala a propus un fond de 500 de milioane de dolari.

Planul propus de Banca Mondiala are in vedere recompensarea statelor care isi reduc emisiile de gaze prin plata unei taxe pentru fiecare tona de dioxid de carbon redus, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Isarescu: Se vorbeste de reducerea impozitarii, dar unde sa le mai...
Isarescu: Se vorbeste de...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Un film biografic despre Michael Jackson ar fi in pregatire la Hollywood.