Secretarul de Stat american, John Kerry, a transmis felicitari poporului roman, in numele presedintelui SUA Barack Obama, cu ocazia Zilei Nationale, pledand pentru aprofundarea si consolidarea parteneriarului Statelor Unite cu Romania.
"In numele presedintelui Barack Obama si al poporului american, transmit felicitari tuturor romanilor cu ocazia celebrarii Zilei Unirii", anunta John Kerry, conform unui comunicat al Departamentului de Stat american.

"Acum aproape un secol, un grup de lideri romani au decis sa creeze un stat unit si democratic care sa promoveze egalitatea si libertatile cetatenilor. Ii omagiem astazi pe acei pionieri vizionari si pe cei care i-au urmat dedicandu-se eforturilor de avansare a unor valori comune precum demnitatea si drepturile omului in lume", adauga seful diplomatiei americane in mesajul trimis Romaniei cu ocazia Zilei Nationale, scrie MEDIAFAX.

"2015 marcheaza 135 de ani de la initierea relatiilor diplomatice intre Statele Unite si Romania, o prietenie inradacinata in angajamentul comun de asumare a guvernarii democratice si a principiilor statului de drept, in promovarea prosperitatii cetatenilor nostri prin relatii comerciale extinse si prin investitii, prin pozitiile comune de aliati NATO in atingerea telului unei Europe unite, libere si in pace. Suntem mandri in special ca militari americani, membri ai Fortelor navale, piloti militari si puscasi marini au participat la misiuni alaturi de colegii romani, pentru apararea libertatii si dreptatii in diverse zone din lume, cel mai recent in Afganistan", continua John Kerry.

"Cu ocazia acestei zile speciale, asteptam aprofundarea si consolidarea parteneriatului dintre Statele Unite si Romania pentru multi ani de aici inainte", incheie seful diplomatiei americane.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.