Mai multe dintre armele folosite de catre militanti islamisti in timpul atacurilor de la Paris au fost identificate ca fiind produse de o firma sarba, la inceputul anilor '90, a anuntat directorul acestei firme de armament, relateaza AP in pagina electronica.
Milojko Brzakovici, directorul fabricii Zastava de la Kragujevaci, in centrul Serbiei, a declarat vineri pentru The Associated Press ca, la doua zile dupa atacurile de la 13 noiembrie, soldate cu 130 de morti, Ministerul sarb de Interne i-a trimis seriile armelor gasite la Paris atat in timpul atacurilor, cat si dupa acestea.

"Cred ca erau sapte sau opt, toate pusti automate, de tip Kalasnikov", a declarat el.

Inainte de destramarea sangeroasa a fostei Iugoslavii, in anii '90, fostele republici iugoslave erau aprovizionate cu armament produs la Zastava, scrie MEDIAFAX. Aceste arme ar fi putut fi revandute, in cantitati mici, de catre toate partile, dupa destramarea federatiei, a apreciat Brzakovici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.