Mai multe sindicate de la Air France au indemnat la greva si manifestatii in perioada 2-4 decembrie, insa aceste proteste ar urma sa fie mai degraba limitate si probabil ultimele din acest an, potrivit unor surse sindicale, relateaza Reuters online.

Organizatii ca CGT, Sud si sindicatul pilotilor Alter indeamna la incetarea muncii, insa altele, ca puternicul Sindicat National al Pilotilor (SNPL), FO sau SNPNC le recomanda membrilor sa se multumeasca sa manifesteze.

"Daca vrem sa incercam sa ajungem sa iesim din aceasta situatie un pic blocata in care ne aflam de ceva vreme, vom incerca sa nu oferim bastonul cu care sam fim loviti", a declarat vineri Veronique Damon, secretara generala a SNPL.

Sindicatul pilotilor, aflat la originea grevei istorice din septembrie 2014, este angajat in continuare in negocieri cu conducerea, pentru a ajunge la o intelegere cu privire la restructurarea companiei, scrie MEDIAFAX.

La apelul federatiei, din care fac parte principalele doua sindicate de la Air France (CFE-CGC si CFDT), salariatii sunt indemnati sa manifesteze in doua randuri saptamana viitoare.

Pe 2 decembrie ei sunt invitati sa se adune, la ora locala 12.00 (13.00, ora Romaniei), in fata Tribunalului de mare instanta de la Bobigny (Seine-Saint-Denis), unde este prevazuta o audiere cu privire la procedurile impotriva a sase salariati, in legatura cu violentele care au avut loc cu ocazia Comitetuui Central de Intreprindere de la 5 octombrie.

Federatia indeamna apoi, pe 3 decembrie, la o "ocupare", in fata sediului Air france de la Roissy, la ora locala 11.00 (12.00, ora Romaniei), cu o zi inainte de o noua sedinta de Comitet Central de Intreprindere, prevazuta pentru dimineata lui 4 decembrie, care va face precizari cu privire la repartizarea celor 1.000 de posturi care urmeaza sa fie suprimate in 2016.

"Acesta este ultimul avertisment din 2015 adresat conducerii Air France si Guvernului, inainte sa se treaca la o actiune mai dura, in 2016", a avertizat Guillaume Pollard, presedintele sindicatului Alter, care reprezinta aproximativ 10% din piloti.

Citeste si:
Noi măsuri de relaxare: Manifestațiile sunt permise cu maximum 100...
VIDEO Noi măsuri de relaxare:...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.