Presedintele rus, Vladimir Putin, a refuzat sa participe la o intrevedere bilaterala cu omologul sau turc, Recep Tayyip Erdogan.

Presedintele rus, Vladimir Putin, a refuzat sa participe la o intrevedere bilaterala cu omologul sau turc, Recep Tayyip Erdogan, deoarece Ankara nu vrea sa prezinte scuze pentru doborarea unui bombardier rus, a anuntat vineri consilierul prezidential rus Iuri Usakov, citat de Hurriyet online.

Presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, spera sa aiba o intrevedere bilaterala cu omologul sau rus, Vladimir Putin, cu ocazia reuniunii ONU de la Paris, in efortul de atenuare a tensiunilor dupa doborarea avionului militar rus.

Presedintia Rusiei a confirmat ca Recep Tayyip Erdogan a solicitat intrevederea bilaterala, care ar fi prima dupa doborarea bombardierului rus, scrie MEDIAFAX.

Atat Erdogan, cat si Putin urmeaza sa participe la sesiunea inaugurala a Conferintei ONU pe tema Climei COP21, care incepe la Paris pe 30 noiembrie. "Observam ca Turcia nu este dispusa sa prezinte scuze pentru incidentul cu avionul", a declarat Usakov presei, intrebat de ce refuza Putin sa discute cu Erdogan.

Vladimir Putin se va intalni la Paris cu premierul israelian, Benjamin Netanyahu, pentru a discuta despre criza din Siria si conflictul israeliano-palestinian. Liderul rus se va intalni de asemenea cu cancelarul german, Angela Merkel, pentru discutii pe tema Siriei si Ucrainei, a mai afirmat Usakov.

Armata turca a doborat pe 24 noiembrie un bombardier rus, la frontiera dintre Siria si Turcia. Ankara sustine ca avionul militar rus intrase cateva secunde in spatiul aerian turc, desi nu exista dovezi in acest sens. Moscova a explicat ca avionul nu a intrat deloc in spatiul aerian turc, iar presedintele rus, Vladimir Putin, a avertizat ca incidentul va avea "consecinte grave".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.