Alerta terorista din Bruxelles a fost redusa, joi, de autoritatile belgiene la nivelul 3, dupa sase zile in care capitala Belgiei s-a aflat sub alerta maxima, informeaza BBC News online.

Starea de alerta terorista de gradul 4 a fost instaurata in Bruxelles sambata trecuta, dupa ce autoritatile belgiene au demarat operatiuni pentru identificarea si prinderea suspectilor implicati in atentatele teroriste din Paris din 13 noiembrie care s-ar fi aflat in Belgia.

Bruxelles s-a aflat timp de sase zile sub alerta terorista maxima, in conditiile in care mai multi suspecti, care ar avea legaturi cu organizatia terorista Stat Islamic, s-ar fi gasit in suburbiile capitalei, scrie MEDIAFAX.

Reducerea nivelului de alerta din Bruxelles a plasat capitala sub gradul de alerta instaurat in restul tarii.

Unul dintre suspectii atentatelor din Paris, Salah Abdeslam, este in continuare cautat de autoritati. Salah Abdeslam este banuit ca a plecat in Belgia a doua zi, cu ajutorul a doi barbati, Hamza Attou si Mohammed Amri, arestati in 14 noiembrie in localitatea Molenbeek, din Regiunea Bruxelles, si inculpati.

Gruparea terorista Stat Islamic a revendicat atentatele din Paris, soldate cu moartea a 130 de persoane.

Anterior, tot in cursul zilei de joi, unsprezece persoane care erau intr-o moschee din Bruxelles au fost supuse unor proceduri pentru decontaminare dupa ce au intrat in contact cu plicuri care contineau pudra alba, existand suspiciuni ca ar fi vorba de un atac cu antrax.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.