Un imam in varsta de 69 de ani, Olivier Corel - suspectat ca este mentorul lui Mohamed Merah, care a ucis sapte persoane la Toulouse, in sud-vestul Frantei, in 2012 - este cautat de catre politia franceza, care ancheteaza atacurile comise la Paris pe 13 noiembrie, relateaza Euronews.

Corel ar fi fost apropiat de Fabien Clain, un francez convertit la islam, a carui voce a fost identificata de catre detectivi in mesajul de revendicare a atacurilor de la Paris de catre Statul Islamic (SI).

In paralel continua cautarea lui Salah Abdeslam, care a ajuns la Bruxelles, de la Paris, la cateva ore dupa atacuri. De asemenea, politia examina ceea pare sa fie o centura de explozivi, gasita luni seara intr-o pubela de gunoi la Montrouge, la sud de Paris, scrie MEDIAFAX.

Potrivit unor surse, este prea devreme sa se spuna daca exista vreo legatura intre centura si Abdeslam, al carui frate mai mare s-a detonat in timpul atacurilor armate si sinucigase cu bomba de la Paris, soldate cu 130 de morti si sute de raniti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.