Alianta Nord-Atlantica este alaturi de Turcia, a declarat secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, indemnand Ankara si Moscova sa evite escaladarea conflictului.

"Suntem solidari cu Turcia si sustinem integritatea teritoriala a unui membru NATO", a declarat Stoltenberg dupa o reuniune a Consiliului Nord-Atlantic pe tema incidentului produs la frontiera turco-siriana.

"NATO va continua sa urmareasca atent evolutiile din zona sud-estica a Aliantei. Asteptam contacte intre Ankara si Moscova si facem apel la calmarea situatiei. Diplomatia este importanta pentru rezolvarea crizei", a subliniat Stoltenberg.

Armata turca a doborat, marti dimineata, un avion de vanatoare rus, la frontiera Siriei cu Turcia. Ankara sustine, fara dovezi, ca avionul rus ar fi patruns in spatiul aerian turc. Moscova respinge acuzatiile. Cei doi piloti rusi s-au catapultat, dar au fost omorati de insurgenti sau de teroristi, in Siria, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.