Un elicopter al unei companii moldovenesti, la bordul caruia se aflau inclusiv trei moldoveni, a efectuat o aterizare de urgenta in Afganistan, iar persoane de la bord au fost luate ostatice.

Potrivit portalului Unimedia, unul dintre cei trei moldoveni de la bordul elicopterului a murit, scrie MEDIAFAX.

Autoritatea Aeronautica Civila, citata de Unimedia, a confirmat marti seara ca elicopterul de tip Mi-17-IV, apartinand companiei moldovene Valan, a aterizat fortat in timp ce efectua o cursa Mazari-Sharif (OAMS) – Camp Shaheen – Maymene la aproximativ 25 de kilometri nord de Maymene.

La bordul elicopterului se aflau trei membri ai echipajului si 18 pasageri, a anuntat Autoritatea, citata de portal, precizand ca nu detine alte informatii.
Potrivit Unimedia, motivele care i-au determinat pe piloti sa aterizeze erau necunoscute. Trei persoane au murit, iar 16 au fost luate prizoniere.

Contactati de Unimedia, reprezentantii companiei nu au dorit sa comenteze.

Ministerul moldovean de Externe a dat instructiuni Misiunii permanente a Republicii Moldova la ONU sa obtina de la Misiunea ONU de Mentinerea Pacii in Afganistan informatii despre cei trei cetateni moldoveni, membri ai echipajului elicopterului capturat, a anuntat intr-un mesaj postat pe Facebook Ana Taban, o purtatoare de cuvant a ministerului, potrivit Unimedia.

Potrivit postului ProTV Chisinau, Oleg Balan, ministrul moldovean de Interne, nu a fost in masura sa ofere informatii despre incient. La bordul elicopterului se aflau trei moldoveni - doi piloti si un inginer de bord, potrivit postului.

Potrivit Ministerului de Interne, citat de ProTV Chisinau, elicopterul era inchiriat de Misiunea ONU in Afganistan.

Un purtator de cuvant al Ministerului afgan al Apararii a confirmat ca elicopterul a aterizat in provincia Faryab, scena unor confruntari armate intre talibani si fortele de securitate, potrivit ProTV Chisinau. Un ofiter de armata de la Faryab a declarat, sub protectia anonimatului, ca imediat dupa ce aterizare, luptatori talibani au alergat spre zona respectiva si au deschis focul. Ulterior elicopterul a ars, potrivit ofiterului.

Premierul interimar Gheorghe Brega a convocat pentru miercuri dimineata o sedinta de urgenta a Guvernului pe aceasta tema.

Citeste si:
Talibanii îndeamnă la pace după masacrul din Afganistan. Gruparea...
Talibanii îndeamnă la pace...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.