O bomba a explodat in fata sediului de birouri din capitala al Federatiei elene de afaceri marti, anunta oficiali din cadrul politiei, iar suflul exploziei a spart geamuri, fara ca cineva sa fie ranit, relateaza Reuters in pagina electronica.

In Grecia - o tara cu o lunga istorie in privinta violentelor motivate politic si afectata de cea mai dura criza economica din ultimele decenii - au loc frecvent atacuri ce vizeaza banci, politicieni, jurnalisti si oameni de afaceri.

Explozia de marti, despre care politia crede ca a fost provocata de grupari de gherila interne, este primul atac de acest tip de cand a venit la putere premierul Alexis Tsipras, in ianuarie.

Dispozitivul, declansat cu ceas si plasat intr-un rucasc langa intrarea in birourile Hellenic Business Federation, a detonat catre ora locala 3.30 (5.30, ora Romaniei). Un apel anonim a avertizat un ziar, cu aproximativ 30 de minute inainte de explozie, a declarat un oficial din cadrul politiei sub protectia anonimatului, scrie MEDIAFAX.

Martori au vazut geamuri pe caldaram intr-unul dintre cele mai aglomerate cartiere din Atena, la cativa pasi de Piata Sintagma, situata in fata Parlamentului, intr-o zona intesata de cafenele, banci si magazine. Politia a izolat o zona in jurul cladirii, iar o echipa de genisti a examinat scena.

Atacuri cu bombe artizanale si incendiare s-au multiplicat in Grecia incepand din 2010, cand Atena a doptat primele masuri de austeritate - precum cresterea taxelor si impozitelor, taieri de salarii si pensii - in schimbul unui ajutor financiar din partea Uniunii Europene (UE) si Fondului Monetar International (FMI).

Atena a fost de acord, in iulie, sa continue sa implementeze masuri de austeritate in schimbul unui al treilea imprumut.

Sursa video: Euronews/ YouTube


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.