Un avion apartinand Fortelor Aeriene Regale (RAF) "desfasoara activitati" in largul coastelor Scotiei, a anuntat duminica Ministerul Apararii, in urma unor informatii potrivit carora un submarin rusesc a fost observat in regiune, relateaza BBC News online.

O fregata si un submarin din cadrul Marinei Regale ar participa, de asemenea, la aceste cautari, alaturi de avioane de patrulare canadiene si franceze. Potrivit The Telegraph, un avion francez cauta submarinul de cel putin zece zile.

RAF nu detine, in prezent, avioane de patrulare maritima.

Insa, potrivit corespondentului BBC pentru Aparare, aceasta lipsa de avioane de patrulare urmeaza sa fie abordata luni, in cadrul revizuirii Strategiei pentru Securitate si Aparare.

Submarinul a fost detectat in nordul Scotiei.

Ministerul Apararii nu a confirmat insa ca se afla in cautarea unui submarin strain. "Putem confirma ca aeronave de patrulare maritima stationate la RAF Lossiemouth pentru o perioada limitata de timp desfasoara activitati impreuna cu Royal Navy (Marina Regala)", a anuntat ministerul intr-un comunicat.

"Nu discutam detaliile operatiunilor maritime", subliniaza ministerul.

Exista ingrijorari potrivit carora Rusia ar putea dezvolta planuri prin care submarine sa intrerupa comunicatii-cheie pe Internet, in cadrul unor eventuale viitoare razboaie, in urma unei intensificari a activitatii sale navale in apropiere de amplasamente ale unor cabluri submarine, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.