Rusia va putea face din nou parte din grupul de tari G8, daca continua sa coopereze cu Occidentul privind conflictul din Siria si daca va fi rezolvata criza din Ucraina, a spus ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, intr-un interviu acordat presei locale, informeaza portalul Sputink.

"Daca conflictul ucrainean este solutionat si continuam sa depasim cu succes obstacolele si daca Rusia continua sa coopereze cu noi pentru gasirea unei solutii la conflictul sirian, asa cum procedeaza acum, atunci Occidentul nu va fi interesat sa o excluda pe termen lung din discutiile obisnuite care au loc intre marile puteri occidentale", a spus Steinmeier, citat de ziarul Bild.

Potrivit ministrului german, puterile lumii "nu au fost niciodata interesate" sa izoleze Rusia sau sa transforme G8 in G7 pe o perioada indelungata.

Grupul G7 este considerat clubul celor mai dezvoltate tari la nivel mondial. Acesta era cunoscut drept G8 inainte ca celelalte sapte natiuni sa se retraga, pe fondul crizei ucrainene in 2014, de la summitul care ar fi trebuit sa aiba loc in statiunea rusa Soci si sa se intruneasca la Bruxelles, in formatul G7, fara presedintele rus Vladimir Putin, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.