Un grup islamist african, afiliat retelei Al-Qaida, a revendicat atacul de vineri si luarea de ostatici dintr-un hotel de lux frecventat de cetateni straini din capitala statului Mali, Bamako, relateaza Reuters in pagina electronica.

Al-Mourabitoun, un grup din nordul Mali, a publicat un mesaj pe Twitter anuntand ca se afla in spatele atacului de la hotelul Radisson Blu. Grupul a fost constituit acum doi ani in desertul Sahara, este format in mare parte din turegi si arabi si este condus de fostul luptator Al-Qaida Mokhtar Belmokhtar.

Revendicarea nu a fost inca verificata si confirmata oficial. Un reprezentant al Presedintiei americane in coalitia care lupta impotriva retelei Stat Islamic a declarat, vineri, ca este prea devreme sa se speculeze daca luarea de ostatici din Mali are legatura in vreun fel cu atacurile care au avut loc saptamana trecuta la Paris.

"Grupurile din Mali nu sunt in mod particular conectate cu gruparile SI", a declarat pentru postul american de televiziune MSNBC, reprezentantul presedintiei Statelor Unite, Brett McGurk.

Sase cetateni americani se numara printre persoanele care au fost scoase de politie din Hotelul Radisson din Mali, unde atacatorii au luat 170 de ostatici vineri, potrivit unui purtator de cuvant al armatei americane.

Cel putin 18 persoane au fost ucise in urma luarii de ostatici din Mali, care s-a incheiat vineri dupa-amiaza, dupa interventia fortelor speciale, anunta autoritatile locale, citate de presa franceza. "Optsprezece cadavre au fost gasite in Hotelul Radisson din Bamako", au declarat surse citate de AFP. Doi islamisti inarmati au atacat vineri dimineata Hotelul Radisson, luand ostatice aproximativ 170 de persoane. Circa 80 de ostatici au fost eliberati vineri dupa-amiaza. Unitati ale fortelor speciale au luat cu asalt hotelul vineri dupa-amiaza, iar, potrivit unui ministru din Mali, luarea de ostatici s-ar fi incheiat.

Citeste si:
CIA a publicat jurnalul lui Bin Laden
CIA a publicat jurnalul lui...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.