Manuel Valls a anuntat joi, in Adunarea Nationala, crearea pana la sfarsitul acestui an a unei "structuri" de preluare in grija a tinerilor francezi radicalizati, care vor fi admisi in baza unei hotarari judiciare, relaeaza Reuters in pagina electronica.

Premierul a anuntat in aprilie crearea acestei structuri, care nu va putea, a precizat el, sa vizeze persoane care au revenit din zone devastate de jihad ca Siria sau Irakul. "O prima structura pentru tineri radicalizati va fi astfel creata. Finantarea este pregatita, cadrul juridic si proiectul pedagogic sunt in curs de finalizare, iar locul va fi ales pana la sfarsitul anului", a anuntat el, in discursul pe care l-a sustinut in Adunarea Nationala.

Deputatii au examinat joi proiectul de lege cu privire la prelungirea pe o perioada de trei luni a starii de urgenta, proclamate dupa atentatele de vineri seara de la Paris si Saint-Denis, scrie MEDIAFAX. "Primii admisi vor putea sa fie cei care regreta, pe care-i vom supune la proba, cu scopul de a le masura vointa de reinsertie pe perioada" sederii in acest centru, a precizat Valls.

"Crearea unui asemenea centru - care nu corespunde neaparat culturii noastre, in orice caz de pana acum -, care sa se sprijine pe o urmarire individualizata si pluridisciplinara, este indispensabila", a apreciat el.

"Invizii care vor fi admisi, vor fi admisi in urma unei hotarari judiciare si nu pot in niciun caz sa fie jihadisti care s-au intors din Siria sau Irak. Locul acestora este in inchisoare. Un centru pentru deradicalizare nu poate fi o alternativa la izolarea carcerala", a subliniat premierul francez.

Potrivit sefului Guvernului francez, pana in prezent s-a semnalat faptul ca 966 de persoane au fost in Siria sau in Irak. "Daca 142 dintre ei sunt morti, 588 se afla in continuare acolo, iar 247 au plecat inapoii", a precizat Valls.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.