Serbia si Macedonia permit doar accesul imigrantilor care provin din Sirian, Irak si Afganistan pe teritoriile lor, a anuntat un oficial al Inaltului Comisariat al ONU pentru Refugiati (UNHCR), citat de site-ul agentiei Tanjug.

Melita Sunjic, un purtator de cuvant al UNHCR, a anuntat joi ca autoritatile macedonene si sarbe au inceput sa deporteze imigrantii care se aflau pe teritoriile celor doua state si proveneau din alte tari decat Siria, Irak si Afganistan.

Aproximativ 100 de persoane au ramas la granita dintre cele doua tari.

Macedonia si-a inchis frontierele in cursul noptii de miercuri spre joi, in jur de ora 03.00 ( 04.00 - ora Romaniei).

Serbia a inceput sa deporteze, de miercuri seara la ora 18.00 (19.00 - ora Romaniei), imigrantii care au venit dinspre Macedonia, cu exceptia celor care provin din Siria, Irak si Afganistan, urmand a fi deportati in tarile prin care au traversat pentru a ajunge in Macedonia.

"Incepand de ieri seara (miercuri seara), autoritatile sarbe au autorizat doar intrarea in tara a refugiatilor care provin din Afganistan, Siria si Irak", a anuntat Melita Sunjic.

Doar cetatenii sirieni, irakieni si afgani au permisiunea de a avansa pe teritoriile Serbiei si Macedoniei, intrucat provin din tari afectate de razboaie civile, scrie MEDIAFAX.

Potrivit UNHCR, 806.000 imigranti au traversat Marea Mediterana pentru a ajunge pe continentul european in cursul anului 2015, dintre care majoritatea (660.700) au intrat in Europa prin Grecia. Conform Organizatiei Internationale pentru Migratie (OIM), 512 persoane au murit inecate pe ruta maritima Turcia-Grecia in 2015.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.