Presedintele Slovaciei, Andrej Kiska, l-a felicitat, miercuri, pe Klaus Iohannis pentru lupta anticoruptie, rugandu-l sa-i transmita "know how"-ul Romaniei in acest domeniu, cei doi inalti demnitari discutand si despre amenintarle teroriste, propaganda Rusiei si securitatea energetica.

"Am discutat despre coruptie. L-am intrebat pe domnul presedinte daca ar putea sa ne transmita know how-ul si ce a determinat ca in Romania lupta impotriva coruptiei sa ajunga la un asa inalt nivel", a spus Kiska, dupa intrevederea cu presedintele Iohannis, aflat intr-o vizita oficiala in Slovacia.

Un alt subiect de discutite, potrivit presedintelui slovac, a fost securitatea si "propaganda Rusiei", dar si securitatea energetica, cei doi sefi de stat cazand de acord ca "proiectul North Stream II ar fi un pericol real pentru siguranta Ucrainei.

In privinta terorismului, dupa atacurile din Franta, Kiska a precizat ca pozitia celor doua tari este ca "a scoate anumite religii ca a nu fi cele mai bune, nu este calea cea mai buna de urmat, este exact inversul, este exact ceea ce teroristii isi doresc".

De asemenea, presedintele Slovaciei si-a exprimat si condoleantele pentru victimele incendiului din Colectiv, dar si pentru romanii decedati in atacurile de la Paris, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.