Cel putin opt imigranti au murit, dupa ce vasul cu care se deplasau din Turcia in Grecia a naufragiat in apropiere de insula Kos, in cursul noptii de luni spre marti, informeaza site-ul agentiei de presa AFP.

Sapte dintre pasageri au fost salvati de echipele de interventie, iar intre trei si cinci imigranti sunt dati disparuti, potrivit supravietuitorilor, fiind cautati de echipele de salvare de marti dimineata, a anuntat politia portuara.

Vasul, care se deplasa dinspre regiunea de coasta a Turciei, a fost observat de o nava finlandeza care participa la operatiunile din zona Marii Mediterane efectuate de Frontex, agentia europeana pentru protejarea frontierelor.

Printre victimele incidentelor care au avut loc in largul Marii Mediterane pe ruta Turcia-Grecia frecventata de imigranti, se afla un copil de trei ani, care s-a inecat sambata in apropiere de insula Chios, dupa ce motorul ambarcatiunii in care se afla a explodat.

Potrivit Inaltului Comisariat al ONU pentru Refugiati (UNHCR), 806.000 imigranti au traversat Marea Mediterana pentru a ajunge pe continentul european in cursul anului 2015, dintre care majoritatea (660.700) au intrat in Europa prin Grecia.

Conform Organizatiei Internationale pentru Migratie (OIM), 512 persoane au murit inecate pe ruta maritima Turcia-Grecia in 2015.

Premierul grec, Alexisi Tsipras, trebuie sa efectueze marti o vizita de doua zile in Turcia pentru ca autoritatile turce sa instaureze un control strict privind traficul de imigranti care ajung ulterior in Grecia, scrie MEDIAFAX.

Grecia se afla sub presiune suplimentara din partea partenerilor sai europeni dupa ce s-a descoperit ca unul dintre autorii atentatelor de la Paris, mort in apropiere de Stade de France, a fost inregistrat de autoritatile grecesti ca unul dintre imigrantii care au sosit din Turcia pe insula greceasca Leros in data de 3 octombrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.