Un cutremur puternic, de aproximativ 6 grade pe scara Richter, s-a produs marti dimineata in largul insulei Lefkada, situata in vestul Greciei, fiind resimtit in toate insulele din Marea Ionica si chiar si la Atena, care se afla la 385 de kilometri distanta, relateaza Kathimerini in editia online.

[Update]

Cel putin o persoana a murit, iar mai multe cladiri au fost avariate in urma cutremurului care a avut loc marti in larg, in vestul Insulei elene Lefkada, a anuntat politia, relateaza Reuters online.

O femeie in varsta de 59 de ani a murit in casa care s-a prabusit peste ea dupa ce o roca s-a desprins si a cazut peste locuinta, in satul Ponti, pe malul marii, a anuntat politia.

Un locuitor a declarat ca alta femeie a fost zdrobita si a murit intr-un grajd, in satul de munte Athani. Politia nu a putut confirma aceasta moarte. "A murit o femeie. S-a prabusit grajdul peste ea, iar acum incercam sa-i scoatem corpul dintre daramaturi", a declarat telefonic pentru Reuters Nikos Rombotis, in varsta de 61 de ani, proprietarul unui magazin de suveniruri din sat.

Cutremurul a avariat, de asemenea, drumul principal din partea de sud-vest a insulei.

Institutul american de geofizica USGS a inregistrat un cutremur cu magnitudinea de 6,5.



Potrivit primelor informatii ale Institutului Geodinamic din Grecia, seismul a avut o magnitudine de aproximativ 6 grade pe scara Richter si s-a produs la ora 9.11 (9.11, ora Romaniei). Epicentrul cutremurului a fost localizat la 11 kilometri in largul coastei de sud-vest a insulei Lefkada si hipocentrul la o adancime de cinci kilometri, scrie MEDIAFAX.

Deocamdata nu au fost raportate victime sau pagube in urma cutremurului.

Potrivit unei prime evaluari a Institutului american de Geofizica (USGS), citat de Reuters in pagina online, seismul produs in Grecia a avut o magnitudine de 6,7 si a fost localizat la o adancime de 10 kilometri. O a doua evaluare a USGS mentioneaza o magnitudine de 6,8 si adancimea de cinci kilometri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.