Douazeci si trei de persoane au fost retinute luni dimineata si 31 de arme au fost confiscate de autoritatile franceze, in urma perchezitiilor administrative efectuate in mai multe orase din Franta, a anuntat Bernard Cazeneuve, Ministrul francez de Interne, citat de publicatia Le Figaro.

In cursul noptii de duminica spre luni, au avut loc 168 de perchezitii administrative la domiciliile celor suspectati ca ar fi avut legatura cu atentatele teroriste din Paris de vineri seara. Perchezitiile s-au desfasurat in 19 departamente si in marile aglomeratiii urbane din Franta.

Potrivit ministrului francez de Interne, 23 de persoane au fost retinute si 31 de arme au fost confiscate, printre care si arme de razboi. De asemenea, Cazeneuve a mai precizat ca, in decurs de 48 de ore, de la comiterea atentatelor teroriste din Paris de vineri seara, 104 persoane care "fac obiectul unei atentii speciale din partea autoritatilor franceze" au fost plasate in arest la domiciliu, scrie MEDIAFAX.

Unul dintre cei mai importanti suspecti arestati este cel din Lyon, in a carui locuinta si la domiciliul parintilor lui, au fost descoperite arme automate, munitie, o mitraliera Kalasnikov si un lansator de rachete. "Acesta nu este decat inceputul. (...) Reactia de ripostare a Republicii (franceze) va fi ampla, completa. (...) Teroristii nu vor distruge niciodata Republica, pentru ca Republica este cea care ii va distruge", a precizat Bernard Cazeneuve.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.