Politia franceza a efectuat o serie de raiduri in cautarea suspectilor implicati in atentatele de la Paris si a dat publicitatii imaginea unui belgian considerat periculos, Salah Abdeslam, facand apel la informatii si avertizand populatia sa nu intre in contact cu el.

Potrivit presei, politistii au efectuat operatiuni majore la Bobigny, o suburbie a Parisului, la Jumont, in apropiere de granita Frantei cu Belgia si la Toulouse, in sudul tarii.

Un suspect-cheie cautat de politia franceza este Salah Abdeslam, in varsta de 26 de ani, un belgian care ar fi fost implicat in atentate alaturi de doi frati de-ai sai, dintre care unul a fost arestat si celalalt a murit intr-un atac de pe bulevardul Voltaire, in apropiere de sala de concerte Bataclan, scrie MEDIAFAX.

Salah Abdeslam ar fi inchiriat autoturismul Volkswagen Polo care a fost folosit de atacatori si ulterior gasit langa Bataclan, unde 89 de persoane au fost ucise. El a fost oprit sambata de politie, alaturi de alti doi barbati, intr-un vehicul din apropierea frontierei belgiene, dar a fost lasat sa plece dupa interogare si verificarea documentelor.

Politia a dat publicitatii fotografia sa, facand apel la informatii, dar avertizand in acelasi timp populatia sa nu intre in contact cu el, intrucat este foarte periculos.

Unul dintre fratii sai, Brahim Abdeslam, in varsta de 31 de ani, este unul dintre atacatorii sinucigasi de vineri noaptea, el fiind autorul unui atentat din fata unui bar situat pe bulevardul Voltaire, din apropiere de Bataclan. Cel de-a treilea frate, Mohammed, a fost arestat in cartierul Molenbeek din Bruxelles, in timp ce se intorcea de la Paris. Politia belgiana a precizat ca a efectuat in total sapte arestari.

Unul dintre cei trei atacatori care au murit in Stade de France dupa ce si-au detonat centurile explozive a fost identificat drept Bilal Hadfi, in varsta de aproximativ 20 de ani, care locuia tot in Belgia. Ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, a declarat ca atacurile de la Paris au fost pregatite de "un grup de indivizi din Belgia", care au "avut complici in Franta".

Citeste si:
Ramona Olaru, moment de panică în Paris. Ce i s-a întâmplat...
Ramona Olaru, moment de...

Premierul belgian Charles Michel a declarat ca autoritatile vor face verificari la Molenbeek, cartier cunoscut ca un adapost pentru jihadisti. "Am observat ca aproape intotdeauna exista o legatura cu Molenbeek, ca este o problema uriasa acolo", a subliniat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.