Atentatele din Paris, de vineri seara, soldate cu 129 de morti si 352 de raniti, au fost comise de trei echipe de teroristi foarte bine coordonate, a declarat procurorul general din Paris, Francois Molins, citat de publicatia franceza Le Point.

In cazul atacurilor de vineri seara, este vorba despre "trei echipe de teroristi foarte bine coordonate", a subliniat Molins.

Procurorul general din Paris a precizat ca prima echipa, compusa din trei atacatori kamikaze, a actionat in zona Stade de France, cea de-a doua, aflata la bordului unui autoturism Seat Leon, negru, a deschis focul asupra teraselor cafenelelor si restaurantelor, iar cea de-a treia, care s-a deplasat cu un autoturism Volkswagen Polo, fiind compusa din trei persoane, a atacat sala de spectacole de la Bataclan.

Anterior, autoritatile belgiene au anuntat ca patru persoane au fost arestate in Bruxelles, in cazul atentatelor teroriste de vineri. Un barbat care a inchiriat un autoturism utilizat de teroristi a fost arestat la frontiera cu Belgia, scrie MEDIAFAX.

Unul dintre atacatorii de la Bataclan a fost identificat. Este vorba despre un cetatean francez, nascut in data de 21 noiembrie 1985, in departamentul Essone, din regiunea Ile-de-France in care au avut loc atentatele. El a fost condamnat de opt ori in perioada 2004-2010, dar nu a executat vreo sentinta in inchisoare. Ar fi facut obiectul unei miscari de radicalizare in 2010, potrivit procurorului general din Paris.

Potrivit ultimul bilant al victimelor atentatelor din Paris, 129 de persoane au murit si 352 sunt ranite, dintre care 99 in stare critica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.