Mai multe explozii si incidente armate au avut loc vineri seara in centrul Parisului, in zona Stade de France, unde avea loc un amical intre echipele de fotbal ale Frantei si Germaniei, dar si in Clubul Bataclan, la concertul grupului hard rock Eagles of Death Metal, cel putin 140 de persoane fiind ucise.

Doua explozii au avut loc in zona Stade de France, iar presedintele François Hollande, care asista la meci, a fost evacuat de serviciile de securitate. In paralel, au fost semnalate cel putin trei incidente armate in zonele Fontaine au Roi, Charonne si Bataclan.

Ministerul francez de Interne a creat o celula de criza.

Cel putin 140 de persoane au fost ucise in urma atacurilor teroriste comise in cursul noptii de vineri spre sambata la Paris, anunta un oficial de la Primaria capitalei Frantei, citat de Reuters. Conform oficialului citat, aproximativ 100 de persoane au fost ucise in momentul in care teroristii s-au aruncat in aer in sala de concerte Bataclan, situata in centrul Parisului, imediat dupa asaltul fortelor speciale.

Presedintele François Hollande, premierul Manuel Valls, ministrul de Interne, Bernard Cazeneuve, si ministrul Justitiei, Christiane Taubira, s-au deplasat la locul masacrului.

Sute de persoane asistau la concertul grupului hard rock Eagles of Death Metal in momentul atacului care a vizat Clubul Bataclan. Potrivit martorilor, in sala de concerte a fost "o baie de sange". Alte cel putin 40 de persoane au fost omorate in alte locatii din Paris si de la periferia capitalei Frantei.

Cel putin doua explozii, comise aparent de teroristi sinucigasi, au avut loc in zona stadionului "Stade de France" in timpul unui meci de fotbal intre reprezentativele Frantei si Germaniei. In paralel, teroristii au deschis focul cu arme automate la restaurante si terase din zonele Bichat, Charonne si Bataclan, situate in centrul Parisului, scrie MEDIAFAX.

Presedintele Francois Hollande a decretat starea de urgenta pe intreg teritoriul Frantei si a dispus inchiderea temporara a frontierelor. "Toate fortele posibile trebuie convocate pentru neutralizarea teroristilor", a declarat Hollande, cerand mobilizarea armatei. "Parisul a fost tinta unor atacuri fara precedent", a subliniat Hollande. "Aproximativ 1.500 de militari suplimentari au fost mobilizati incepand de vineri seara", a transmis Palatul Elysée.

Citeste si:
Ramona Olaru, moment de panică în Paris. Ce i s-a întâmplat...
Ramona Olaru, moment de...

"Au fost adoptate doua decrete: primul se refera la decretarea starii de urgenta, al doilea, la o serie de masuri speciale implementate in regiunea Ile-de-France. Dispozitiile permit plasarea in arest preventiv la domiciliu a tuturor persoanelor considerate periculoase", precizeaza Presedintia Frantei.

Cel mai probabil este vorba de atentate coordonate care poarta marca unor organizatii teroriste precum Al-Qaida sau Stat Islamic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.