Ucraina trebuie sa ramburseze Rusiei un imprumut in valoare de 3 miliarde de dolari, pana la sfarsitul acestui an, iar daca nu va face acest lucru risca sa intre in incapacitate de plata, a declarat vineri purtatorul de cuvant al administratiei de la Kremlin, Dmitri Peskov, transmite Sputnik.

Rusia detine eurobonduri ucrainene in valoare de 3 miliarde de dolari, care ajung la scadenta la sfarsitul acestui an. "Este un imprumut suveran si, in mod natural, daca nu va fi rambursat ar fi o situatie de default", a declarat Peskov jurnalistilor.

Ministrul ucrainean de Finante Natalie Jaresko a declarat in luna august ca autoritatile de la Kiev au ajuns la un acord cu creditorii privati pentru reducerea datoriilor de 70 de miliarde de dolari ale tarii cu 18 miliarde de dolari, precum si pentru reducerea valorii nominale a unor obligatiuni in valoare de 3,6 miliarde de dolari, scrie MEDIAFAX.

In octombrie, premierul ucrainean Arseni Iateniuk a spus ca autoritatile de la Kiev au sugerat Moscovei sa accepte restructurarea datoriei de 3 miliarde de dolari, contractata atunci cand Rusia a cumparat eurobonduri ucrainene, in decembrie 2013.

Oficiali rusi de rang inalt, inclusiv ministrul de Finante Anton Siluanov, au afirmat anterior ca Moscova nu intentioneaza sa discute restructurarea datoriilor Ucrainei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.