Mii de persoane au protestat in capitala afgana Kabul, solicitand mai multa protectie din partea statului, dupa ce sapte membri ai minoritatii etnice hazara din Afganistan au fost raniti si ucisi, fiind descoperiti intr-o zona in care au loc atacuri ale talibanilor, relateaza BBC News online.

Mai multe persoane au fost ranite in protestele de miercuri, dupa ce autoritatile afgane au tras focuri de avertizare in aer pentru a calma protestatarii, potrivit autoritatilor afgane. Mii de oameni se indreptau spre palatul prezidential pentru a protesta fata de uciderea celor sapte membri ai comunitatii etnice hazara, cand au fost dispersati de autoritati, scrie MEDIAFAX.

Nu este clar cine a ordonat executiile celor sapte persoane. Corpurile au fost descoperite in provincia Zabul, unde luptele impotriva factiunilor talibane s-au amplificat recent, dar gruparea terorista Taliban nu a revendicat atacul impotriva celor sapte persoane.

Unii dintre protestatari au carat sicriile celor decedati pe strazile din Kabul, scandand impotriva talibanilor. "Azi ne omoara pe noi, maine va vor omori pe voi", au scandat unii protestatari. Unii dintre manifestanti aveau bannere cu poze ale victimelor si scandau "Moarte talibanilor".

Protestatarii au solicitat presedintelui Ghani si Guvernului afgan sa consolideze nivelul securitatii in Afganistan. La proteste au participat, pe langa etnicii hazara, si alte minoritati afgane si chiar si parlamentari afgani.

Printre victimele ucise, se aflau patru barbati, doua femei si o fetita in varsta de noua ani. Potrivit autoritatilor afgane, cei sapte se aflau printre etnicii Hazara rapiti.

Sursa video: Aljazeera/YouTube


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.