Parlamentul ucrainean a adoptat cinci masuri anticoruptie solicitate de UE in vederea liberalizarii vizelor pentru Ucraina, care trebuie sa adopte un pachet de 13 legi pana pe 15 decembrie pentru a trece in urmatoarea etapa.

Pachetul de legi adoptate, marti, de Parlamentul ucrainean (Rada) include un sistem imbunatatit privind cautarea, blocarea si confiscarea averilor, alaturi de un management corect al acestor averi.

Parlamentul ucrainean a adoptat anterior patru legi, astfel ca pentru a se incadra in totalul celor 13 legi solicitate de UE pana pe 15 decembrie, trebuie sa mai aprobe inca patru legi pana la deadline-ul stabilit de UE si inainte de prezentarea raportului Comisiei Europene care sa stabileasca daca Ucraina a indeplinit cerintele UE, scrie MEDIAFAX.

Parlamentarul ucrainean Igor Sobolev si-a exprimat neincrederea fata de obtinerea liberei circulari a cetatenilor ucraineni in UE.

"Nu putem spune ca azi am adoptat legi si maine nu mai avem nevoie de vize. Este un nonsens. Decizia finala va fi luata de Parlamentul European si de ministrii de Interne ai statelor membre", a declarat Sobolev.

El a mai atras atentia asupra exigentelor UE si problemelor Ucrainei, in contextul deadline-ul impus de UE privind adoptarea celor 13 legi. "Ne vom intreba care este situatia coruptiei. Sunt cetatenii vostri suficient de instariti ca sa nu devina cersetorii Uniunii Europene? Aveti vreo problema la granita cu Rusia?", a mai subliniat acesta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.