Reteaua terorista Stat Islamic (SI) a executat 200 de copii sirieni, potrivit unor imagini pe care le-a difuzat ca parte a propagandei sale islamiste, pentru un grup care militeaza impotriva sa si care este situat in Yemen, relateaza site-ul El Diario.mx.

In material poate fi observat cum islamistii ii obliga pe copii sa stea cu fata in jos, tipand la ei sa ramana linistiti. Dupa cateva momente, unul dintre teroristi incepe sa traga si este imediat urmat de ceilati islamisti.

Veridicitatea informatiilor prezentate in inregistrarea video nu a fost deocamdata confirmata de autoritatile siriene, insa acest tip de executii sunt specifice metodelor aplicate de gruparea ISIS, scrie MEDIAFAX.

Potrivit presei britanice, copiii au fost executati pentru ca au refuzat sa faca parte din fortele grupului terorist.

Intre timp, 38 de persoane de origine straina, printre care zece femei si cincisprezece copii care doreau sa se alature gruparii SI, au fost retinute in Turcia, potrivit agentiei de presa Anatolia. Persoanele au fost retinute in districtul Sayhan din provincia Adana si ele provin in principal din Indonezia, Irak si Iran, potrivit sursei citate anterior.

Sambata, in aceeasi privincie, politia a retinut doi francezi si cinci indonezieni suspectati ca voiau sa calatoreasca in Siria pentru a lupta alaturi de SI. Duminica, in priovincia Gaziantep, au fost retinute pentru acelasi motiv, douasprezece persoane, a anuntat armata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.