Armata franceza a atacat un centru de aprovizionare petroliera al organizatiei teroriste Stat Islamic (SI) din estul Siriei, a anuntat ministrul francez al Apararii, Jean-Yves Le Drian, citat de site-ul publicatiei Le Figaro.

Jean-Yves Le Drian, ministrul francez al Apararii, a anuntat luni ca trupele franceze au bombardat un centru de aprovizionare petroliera, localizat in apropiere de orasul Deir ez-Zor, in estul Siriei. Centrul pertrolier apartinea gruparii teroriste Stat Islamic din Siria.

"Am intervenit in Siria ieri-seara (duminica seara) printr-un atac asupra unui punct de livrare petroliera in apropiere de Deir ez-Zor, la frontiera dintre Irak si Siria", a declarat Le Drian.

Anuntul a fost facut in cadrul unei conferinte de presa despre Forumul International pentru Pace si Securitate in Africa, care are loc la Dakar, luni si marti.

Franta si-a inceput campania militara in Siria impotriva SI la finalul lunii septembrie. Potrivit Le Monde, primele bombardamente efectuate de armata franceza in Siria au avut loc in data de 24 septembrie.

Din septembrie 2014, Franta lupta impotriva SI in Irak, unde se afla 800 de militari francezi, fiind efectuate peste 200 de bombardamente in acest interval, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.